آرتروز مچ دست عارضه ای است که به دلیل تخریب غضروف مفصل مچ دست رخ داده و با درد ، التهاب و محدود شدن حرکات مچ دست و انگشتان دست مشخص می شود.
آرتریت روماتوئید، آرتروز و آسیب های مچ دست می توانند باعث التهاب در مفصل مچ شوند. تزریقات استروئیدی، آتل مچ دست و داروهای ضد التهابی می توانند درد و تورم را کاهش دهند و فیزیوتراپی برای افزایش دامنه حرکتی و تقویت مچ دست توصیه می شود. به ندرت، افراد برای بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد نیاز به جراحی دارند.
بسیاری از استخوان های کوچک مچ دست شما را تشکیل می دهند که دست و ساعد شما را به هم متصل می کند. مفصل مچ به شما کمک می کند دست خود را خم کنید، صاف کنید و بچرخانید. آرتریت در مچ دست شما باعث تورم و التهاب دردناک در این مفصل می شود.
در طول روز از مچ دست خود استفاده می کنید. این باعث می شود آنها بیشتر مستعد ابتلا به آرتریت و سایر مشکلات باشند.
دلایل آرتروز مچ دست
مفصل مچ دست بخشی از سیستم اسکلتی است. چندین استخوان به هم می رسند تا مفصل مچ دست را تشکیل دهند.
غضروف (بافت همبند) در انتهای استخوان ها به آنها اجازه می دهد تا روی یکدیگر سر بخورند. سن و برخی شرایط سلامتی می تواند این غضروف را از بین ببرد. هنگامی که این اتفاق می افتد، استخوان به استخوان ساییده می شود و باعث تورم، درد و سفتی می شود.
علائم آرتروز مچ دست
علائم بسته به علت متفاوت است. برای برخی افراد، علائم شدید است و در زندگی روزمره اختلال ایجاد می کند. برای دیگران، علائم خفیف هستند و ممکن است بیایند و بروند.
درد مچ دست یکی از اولین علائم آرتریت در مچ دست است. هنگامی که کف دست خود را می چرخانید یا سعی می کنید شیشه ها را باز کنید یا دستگیره های در را بچرخانید، درد ممکن است بدتر شود. شما همچنین ممکن است تجربه کنید:
- کاهش دامنه حرکتی.
- مفاصل قرمز، گرم یا متورم.
- سفتی که در صبح بدتر می شود و در طول روز بهبود می یابد.
- ضعف مچ دست و دست.
آرتروز مچ دست چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک و فیزیوتراپیست شما یک معاینه فیزیکی برای ارزیابی دامنه حرکتی شما و بررسی علائم التهاب انجام می دهد. برای تشخیص نوع آرتریت، ممکن است:
- آزمایش خون برای بررسی التهاب که می تواند نشان دهنده روماتیسم مفصلی یا سایر مشکلات باشد.
- اشعه ایکس برای بررسی تجزیه غضروف.
روشهای درمان
- کمپرس گرم و سرد متناوب.
- بریس یا آتل.
- داروهای ضد درد و ضدالتهاب
- تمرینات ورزشی که فیزیوتراپیست در نظر می گیرد که شامل تمرینات کششی برای افزایش دامنه حرکتی و تمرینات تقویتی برای افزایش قدرت و توانایی های مچ دست
- استراحت (فعالیت هایی که درد مچ دست را تشدید می کنند محدود یا متوقف کنید).
- تزریق داروهای استروئید
اگر علائم شدید با زندگی روزمره شما تداخل داشته باشد، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید. پس از جراحی نیز فیزیوتراپی برای بازیابی حرکات مچ دست از اهمیت زیادی برخوردار است.
کلمات مرتبط :
درمان آرتروز دست با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی دست در اهواز – درمان دستی در فیزیوتراپی