درد سیاتیک وضعیتی است که می تواند منجر به درد در ناحیه کمر و پاها شود. زمانی اتفاق می افتد که درد در مسیر عصب سیاتیک حرکت کند. این عصب از قسمت تحتانی ستون فقرات شروع می شود و از طریق ران و باسن و از پشت ساق پا به سمت پا حرکت می کند.

طیف وسیعی از علل مختلف برای درد سیاتیک وجود دارد ، در بیشتر موارد، این وضعیت با گذشت زمان بهتر می شود.

علائم درد سیاتیک چیست؟

علائم سیاتیک می تواند شامل درد، گزگز و بی حسی در ساق پا باشد.

سیاتیک به صورت درد عصبی که از باسن تا پشت ساق ساق پا تابیده می شود، اغلب هنگام نشستن، عطسه، سرفه یا رفتن به توالت احساس می شود. همچنین ممکن است کمردرد، و یا سوزن سوزن شدن، بی حسی یا ضعف در پای خود را احساس کنید.

اگرچه درد سیاتیک می تواند شدید باشد، اما بیشتر افراد متوجه می شوند که علائم آنها به مرور زمان بهبود می یابد. از آنجایی که سیاتیک به عنوان یک بیماری کمردرد جدی‌تر دیده می‌شود، توصیه می‌شود در چند روز اول پس از بروز علائم به پزشک مراجعه کنید. برای تشخیص سیاتیک، پزشک سابقه پزشکی را می گیرد و ستون فقرات و پاهای شما را معاینه می کند.

اگر در کنترل مثانه یا روده خود مشکل دارید یا ضعف، بی حسی یا درد شدید دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چه چیزی باعث درد سیاتیک می شود؟

علل سیاتیک عبارتند از آسیب یا ضربه به ستون فقرات، خار استخوان ، تنگ شدن کانال نخاعی، یا عضلات سفت یا متورم در باسن. در بسیاری از موارد، افراد نمی توانند آسیب خاصی را که باعث این بیماری شده است را مشخص کنند.

عوامل خطر سیاتیک عبارتند از:

  • تغییرات مربوط به سن در ستون فقرات
  • چاقی، که می تواند فشار بیشتری بر ستون فقرات وارد کند
  • مشاغلی که در آن ستون فقرات را می پیچید یا بارهای سنگین را برمی دارید
  • نشستن طولانی مدت
  • دیابت، که می تواند خطر آسیب عصبی را افزایش دهد

روشهای درمان

انتخاب روش های درمانی سیاتیک به طول علائم و شدت بیماری شما بستگی دارد. 

سیاتیک خفیف معمولاً به مرور زمان از بین می رود. هنگامی که برای اولین بار سیاتیک را تجربه می کنید، ممکن است به 1 یا 2 روز استراحت در رختخواب نیاز داشته باشید. با این حال، مهم است که در اسرع وقت به فعالیت خود بازگردید تا به ستون فقرات خود کمک کنید قوی بماند.

درمان سیاتیک شامل داروهای تسکین دهنده درد مانند پاراستامول، داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و فیزیوتراپی است. اکثر افراد مبتلا به سیاتیک با درمان های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی بهبود می یابند.

فیزیوتراپی برای سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی سیاتیک است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی پویش در اهواز ارائه می شود.

اگر درد شما بیش از یک هفته طول بکشد، شدید باشد یا به تدریج بدتر شود، باید دوباره به پزشک مراجعه کنید، اقدامات خودمراقبتی در بهبود درد شما ناکام است.

اگر علائم شما ادامه یابد، ممکن است به تزریق ماده بی حسی به ستون فقرات یا در موارد نادر جراحی نیاز باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست